Vakum Paketlemenin Ve Zein İle Kaplamanın Balık Filetolarının Kalite Kriterleri Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması

Yazarlar

  • Özlem Pelin CAN
  • Özlem EMİR ÇOBAN

Anahtar Kelimeler:

Zein, rainbow trout, vacuum packaging, shelf life

Özet

In this study was investigated quality criteria rainbow trout which vacuum packaging and coating with zein. The fillets are divided three groups
(aerobic packaging, coating with zein and vacuum packaging). The samples investigated microbiological (Total viable count, Enterobacteriaceae,
Pseudomanas spp. and lactic acid bacteria), chemical (total volatile basic nitrogene (TVB-N) and thiobarbituric acid (TBA)), and sensory changes
on storage day 1., 3., 6., 9., 12. and 15.. Lactic acid bacteria count different significant determinated between group Z samples and V (p<0.05). The
TBA value has been identified the lowest group Z samples.

Yayınlanmış

2019-07-06

Nasıl Atıf Yapılır

CAN, Özlem P., & ÇOBAN, Özlem E. (2019). Vakum Paketlemenin Ve Zein İle Kaplamanın Balık Filetolarının Kalite Kriterleri Üzerine Etkilerinin Karşılaştırılması. Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 5(1), 87–91. Geliş tarihi gönderen https://bibad.gen.tr/index.php/bibad/article/view/157

Sayı

Bölüm

Articles

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri

Benzer Makaleler

1 2 3 4 5 > >> 

Bu makale için ayrıca gelişmiş bir benzerlik araması başlat yapabilirsiniz.