Buğday (Triticum Aestivum L.) Fidelerinde Sıcaklık – Ağır Metal Etkileşimlerinin Çözünür Proteinler Üzerine Etkisi

Yazarlar

  • Ahmet MUSLU
  • Nuray ERGÜN

Anahtar Kelimeler:

Triticum aestivum, heavy metal, soluble protein, SDS-PAGE.

Özet

The aim of this research was to investigate the seperate and combined effects of high temperature and chrome and copper on bread wheat
buğday (Triticum aestivum L. cv Dağdaş). The souble protein contents, in shoots were determined by SDS-PAGE analysis. The soluble protein
contents of seedling were decreased at high temperature and following heavy metal treatment compared to control. In addition it has been shown
that Cr treatment displays a more toxic effect compared to Cu treatment.

Yayınlanmış

2019-07-07

Nasıl Atıf Yapılır

MUSLU, A., & ERGÜN, N. (2019). Buğday (Triticum Aestivum L.) Fidelerinde Sıcaklık – Ağır Metal Etkileşimlerinin Çözünür Proteinler Üzerine Etkisi. Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, 5(2), 91–93. Geliş tarihi gönderen https://bibad.gen.tr/index.php/bibad/article/view/183

Sayı

Bölüm

Articles

Benzer Makaleler

1 2 3 4 5 6 > >> 

Bu makale için ayrıca gelişmiş bir benzerlik araması başlat yapabilirsiniz.